Passie Op Schokland – 2016

Deze muzikale en theatrale beleving op voormalige eiland Schokland werd georganiseerd door Cultuurbedrijf Noordoostpolder, in samenwerking met het Centrum van Amateurkunst Flevoland. De kunstroute – van de Middelbuurt naar de Zuidpunt van het eiland – had vier aanvangstijden. “We hebben zelfs mensen teleur moeten stellen, omdat er geen plek meer was,” aldus Peter de Haan, directeur van het Cultuurbedrijf. De organisatie blikt tevreden terug op dit eerste evenement op Schokland. “Deze eerste editie van Passie Op Schokland was een pilot, maar we zeker aan de slag met een vervolg. Schokland leent zich goed als natuurpodium voordergelijke evenementen” aldus Peter de Haan. De prachtige entourage van Schokland vormde het decor van de verrassende productie, die goed werd ontvangen bij het publiek. Bezoekers werden meegenomen in een historisch verhaal gebaseerd op de ontruiming van het voormalige eiland in 1859. De gedwongen evacuatie van de Schokker bevolking destijds vormt vele paralellen met ontvluchting en ontheemding zoals dat heden nog steeds actueel is. Regisseuse Irene Kriek maakte er een actueel programma van door ook vluchtelingen uit Syrië mee te laten spelen. Het verhaal werd ondersteund door muzikale en theatrale performances van La Mascotte, klarinetkwartet Parlando, het Klein Vrouwenkoor, docenten van het Cultuurbedrijf, accordeonverenigingen Cresceno en Con Brio en beeldende kunstenaars. Aan het einde van de route was er een gezellige nazit met live-muziek van gitaartrio Bald.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s