OVER WOEST OOST

Theatergroep WOEST OOST is een broeikas voor het meest zinderende theater talent van het oosten. WOEST OOST is een unieke trainings -en productie werkplaats voor jonge acteurs tussen de 15-25 jaar en heeft Zutphen als vaste standplaats. WOEST OOST, onder artistieke leiding van Irene Kriek, geeft jonge acteurs de mogelijkheid hun acteerwerk te optimaliseren door middel van ervaring op te doen door voorstellingen te maken en door te werken met verschillende disciplines en gerenommeerde mensen uit het vak.

De acteurs die deel uit maken van WOEST OOST krijgen intensieve fysieke training, stem, zang en dans als de productie daarom vraagt en ze werken aan verschillende voorstellingen door het jaar heen. Voor elke voorstelling worden audities gehouden. Naar aanleiding daarvan wordt gekeken of je deel kan uitmaken van de nieuwe productie van WOEST OOST.

WOEST OOST producties is opgericht door Irene Kriek. Met bijna 20 jaar ervaring is zij de artistiek leider van de theatergroep.

Irene studeerde af aan de Amsterdamse Hoge School voor de Kunsten te Amsterdam in 1999 en ontving voor haar eindexamenvoorstelling de Aanmoedigingsprijs van het Prins Bernhard Fonds.

Ze werkte een aantal jaren bij Toneelgroep Amsterdam en deed daar de jongerenproducties en bracht daarna eigen producties uit die onder andere speelden in de Melkweg. Nadat ze vier jaar theater heeft gemaakt in Nieuw Zeeland is ze sinds 2012 terug op Hollandse bodem en werkte ze als vaste theater maker bij The Young Ones in Zwolle.

%d bloggers like this: