Werkplaats

Welkom bij de  Woest Oost Werkplaats
De Werkplaats is er om kennis te maken met verschillende disciplines uit het theatervak. Je kunt je inschrijven voor 1 werkplaats, ook voor meerdere of natuurlijk voor allemaal.

De werkplaats is altijd op zaterdag.
De tijden zijn meestal van 10:00-17:00, soms is er een presentatie aan het einde. De minimale leeftijd verschilt per werkplaats.
Hieronder zie je alle info per werkplaats!

Schrijf je nu al in want we hebben een beperkt aantal plekken.
Alle werkplaatsen zijn bij Woest Oost: Oudewand 31-33 in Zutphen

Prijs per werkplaats : €35,-
De financiële bijdrage mag geen drempel zijn om niet mee te kunnen doen met een werkplaats. Mocht dit wel een probleem zijn mail ons dan op: woestoost@gmail.com // Bij afzegging is restitutie niet mogelijk

Er is een minimum aantal deelnemers nodig om de werkplaats door te kunnen laten gaan, bij te weinig aanmeldingen gaat de werkplaats helaas niet door. We zullen je dan z.s.m. op de hoogte stellen en het inschrijfgeld terugstorten.

De Werkplaatsen:

Workshop Fysiek Theater / beweging onderzoek

Over de werkplaats:

To ‘show’, not to tell
Tijdens deze werkplaats gaan we aan de slag met fysiek spel. Door middel van speltechnieken uit de mime en dans gaan we toewerken naar korte  (groeps)scènes.

We gaan onderzoeken hoe je door de manier waarop je op het podium staat en beweegt een verhaal kan ‘vertellen’. Dat doen we in klein en in groots en absurdistisch spel, alleen of samen, met of zonder decor.
Door verschillende oefeningen heen krijg je handvaten om een eigen scène te maken.
Doe je bewegingskleding aan en tot 2 oktober!

Praktische info:

Door:Jantien Fick

Wanneer: Zaterdag 2 oktober

Tijd: 10:00-17:00

Leeftijd: 13+


Workshop Rappen /Freestyle

Over de werkplaats:

Dani Apeldoorn is o.a. bekend van 101Barz. In deze workshop vertelt Dani over de

betekenis van hiphop/rap/spoken word. Hierna gaat hij al snel door naar de praktische uitleg over op metaforen en schrijven. Wanneer het onderwerp gekozen is ga je samen of individueel een rap/spoken word maken. Dit doe je met een beat en op basis van kernwoorden die verzonnen zijn. Vervolgens ga je de stukken oefenen en laten horen aan elkaar. 

praktische info:

Door: Dani Apeldoorn

Wanneer: Zaterdag 9 Oktober

Tijd: 11:00-14:00

Leeftijd: 12+


Improviseren op papier.
En het spelen van je eigen tekst.

Over de werkplaats:

We beginnen deze dag met niets, behalve een papier en een pen en eindigen met het spelen van je zelfgemaakte tekst op de vloer. 

De workshop zal bestaan uit twee delen. In het eerste deel bied ik een aantal schrijfopdrachten die je helpen om een verhaal te vertellen.  Dit verhaal gieten vervolgens in een vorm waardoor het theater wordt. Ik leer jullie makkelijke trucs om je tekst naar een hoger niveau te tillen. 

In het tweede deel van de workshop duiken we in het diepe en zullen we van jullie teksten een performance maken. We zullen onderzoeken hoeveel of weinig  je tekst nodig heeft om theatraal te worden. Theatraal betekent zoiets als: groter of kleiner dan levensecht.

We gaan in het razendsnelle tempo van één dag drie belangrijke stappen van theater maken door, schrijven, ensceneren (dat is een duur woord voor het plaatsen van theater tekens in de ruimte) en toneelspelen.

Wanneer moet je zeker mee komen doen:

  • Als je het leuk vindt om te schrijven
  • Als je nog niet weet of je schrijven leuk vindt
  • Als je schrijven niet leuk of moeilijk vindt
  • Als je altijd al eens binnen 5 minuten de beste tekst van je leven hebt willen schrijven, maar er gewoon geen tijd voor had.
  • Als je een keer in één dag wilt theater maken begin tot eind

Praktische info:

Door: Noa Pylyser

Wanneer: Zaterdag 16 Oktober

Tijd: 10:00-17:00

Leeftijd: 12+

Wat moet je meenemen:
Iets waar je fijn mee schrijft:
– Pen en papier
– Of Laptop

Workshop Dans en choreografie

Over de werkplaats:

In deze workshop ervaar je hoe je beweging kan gebruiken als theatrale taal. 

Dit doen we door:
– fysieke training en lichaamsbewustzijn
– als speler in beweging te komen vanuit korte opdrachten
– het maken van een choreografie op basis van eigen materiaal

Praktische info:

Door: Sassan Saghar Yaghmai

Wanneer: Zaterdag 30 Oktober

Tijd: 10:00-17:00 Leeftijd: 15+

Workshop Stop-motion / animatiefilm maken

Over de werkplaats:

Animatiefilm maken moeilijk? Nee absoluut niet!

In deze cursus onderzoeken we wat tot leven kan komen als je het stapje voor stapje opneemt. Wat dacht je van een vliegende gieter of een huilend papiertje. Het zal je verrassen wat je kunt doen met stop-motion.

We beginnen om 10:00 met het verlaten van de bestaande wereld en duiken in de eindeloze fantasie. Om 12:00 landen we met onze voeten op de aarde terug maar houden onze hoofden nog even in de wolken.
Misschien vind je het fijn om met een vriend te werken of helemaal alleen. Als je maar nieuwsgierig bent gaat het altijd lukken. We gaan om 16:00 kijken naar het resultaat van deze gekke verknipte dag.

Heb je deze al gezien?
Cowboy en Indiaan; Balance; TamTam objectentheater

Praktische info:

Door: Jeroen van Terheijden

Wanneer: Zaterdag 6 november

Tijd: 10:00-17:00

Leeftijd: 12+

Workshop Stage fighting

Over de werkplaats:

Wie heeft er zin om een actieheld(in) te zijn?

In de workshop Stage fighting leer je hoe je kan vechten zoals dat in het theater en de film gebeurd, met veel drama, actie en plezier. Robin zorgt voor veiligheid en geeft je tools om met je partner een vechtpartij te maken die je op het eind van de workshop mag tonen aan de rest van de groep.

Pratkische info:

Door: Robin Berkelmans

Wanneer: Zaterdag 13 november

Tijd: 10:00-17:00

Leeftijd: 15+

Workshop Mime

Over de werkplaats:

Met je lijf kan je alles vertellen. Als je met je pink op tafel tikt vertel je al een verhaal. Wat druk je uit als je hoofd schuin naar voren houdt? Of naar achter? En zit je daar dan bij, of sta je?

In deze workshop ga ik met jullie op zoek naar wat je wilt zeggen en hoe je dat kunt uitdrukken in beweging. En als je daarbij iets wil zeggen dan kan dat natuurlijk. Want geluid is ook beweging!

Paul van der Laan is in 1998 afgestudeerd aan de Mimeschool in Amsterdam. Hij acteert en regisseert. Met collega Jochem Stavenuiter heeft hij ruim 25 jaar geleden Mimetheatergroep Bambie opgericht. Ze spelen hun fysieke en beeldende voorstellingen in binnen -en buitenland.

Praktische info:

Door: Paul van der laan

Wanneer: Zaterdag 20 november

Tijd: 10:00-17:00

Leeftijd: 15+

Aanmelden!

De plekken zijn beperkt, dus wil je één of meerdere workshops volgen? Meldt je dan via hier aan


%d bloggers like this: