Woest nieuws

11-09-2021 Nu ook voorstellingen van andere gezelschappen te zien bij Woest Oost

Op 24 september speelt de voorstelling Yemma bij Woest Oost! Deze voorstelling is gemaakt door het Rotterdamse gezelschap WAT WE DOEN.
Yemma is de eerste voorstelling die Woest Oost programmeert in het Oude Agnietenklooster. In intieme setting worden er speciale try outs georganiseerd. Kijk hier voor meer info:

16-07-2021 Nieuw: Werkplaats Woest Oost

Vanaf het najaar van 2021 kun je bij Woest Oost nog meer! We organiseren wekelijks op zaterdag een Werkplaats. Dit zijn heel verschillende workshops en inspiratie-middagen. Rappen, animatifilms maken, fysiek theater en zelf een voorstelling schrijven? Meldt je nu aan voor onze werkplaats!

07-07-2021 You always hurt the one you love The movie is uit!

Omdat we veel mensen hebben moeten teleurstellen omdat de kaartverkoop zó snel ging (dank!) en vooral omdat we maar weinig mensen konden placeren vanwege de 1,5m afstand hebben we een toch nog iets moois voor jullie.
In één van de eerste repetities na een hele boel bijeenkomsten via Zoom hebben we een mooie opname kunnen maken van een doorloop. Deze film is nu te zien via onze website tegen de betaling van een tarief wat jij kunt en wilt betalen.
Na dit jaar zijn donaties natuurlijk zeer welkom, zodat we ook in de toekomst mooie voorstellingen kunnen maken. Of films….wie weet!05-07-2021 Vacature! Woest oost zoekt Zakelijk Leider

Per 13-09-2021 zoekt Woest Oost een energieke zakelijk leider voor zo’n 8-12 uur per week op ZZP-basis (begindatum en precieze aantal uren in overleg).

We zoeken iemand die een gedeelde liefde heeft voor multidisciplinair theater, werken met- en voor jongeren en zin heeft om zijn/haar/hun zakelijke en ondernemende kracht in te zetten voor ons gezelschap.

Bekijk of download hier de volledige vacature:

01-07-2021
Eerste Keti Koti dialoogtafel in Zutphen

Op donderdag 1 juli dekten we bij Woest Oost de tafel. We vierden Keti Koti met ons bestuur, spelers en gasten.

We stonden stil bij de geschiedenis van ons gedeelde slavernijverleden en de nawerkingen ervan. Aan tafel deelden we persoonlijke ervaringen en inzichten. Een belangrijke stap naar het vergroten van onze onderlinge empathie en begrip en daarmee ook naar een meer inclusieve samenleving. Het was een mooie avond, de start van een nieuwe traditie en het eindigde in een feestje.

We nodigen Zutphen uit om volgend jaar op meer plekken in de stad een dialoogtafel te organiseren.
Kijk op www.ketikotitafel.nl voor meer informatie over Keti Koti en het organiseren van een diner!


30-06-2021
Onze artistiek leider Irene Kriek is genomineerd voor een Gelderse Bokaal!
Het Prins Bernhard Cultuurfonds heeft haar samen met 2 anderen geselecteerd en op 6 december wordt de bokaal uitgereik.

De Gelderse Bokaal wordt elk oneven jaar toegekend aan iemand die zich bijzonder heeft ingezet voor cultuur of natuur in Gelderland. Naast de speciaal voor de winnaar ontworpen Gelderse Bokaal, bestaat de prijs uit een geldbedrag van 5.000 euro voor een project op het werkterrein van het Cultuurfonds. Dit jaar is de prijswinnaar gezocht tussen mensen die zich op een bijzondere wijze hebben onderscheiden als theatermaker. De twee genomineerden die de hoofdprijs niet krijgen, ontvangen ieder 2.500 euro onder dezelfde voorwaarden. De bokaal wordt ieder jaar ontworpen door een Gelderse kunstenaar.

Irene Kriek uit Zutphen maakt meer dan twintig jaar voorstellingen – voor onder andere toneelgroep Amsterdam en The Young Ones in Zwolle –, een aantal jaren in Nieuw Zeeland en vanaf 2018 met haar eigen theaterstichting Woest Oost uit Zutphen. Ze maakte eerst theater met kinderen en later vooral gericht op jongeren. Ook betrekt ze in haar voorstellingen regelmatig nieuwkomers. Theatergroep Woest Oost is ‘een broeikas voor het meest zinderende theatertalent van het oosten’.

De jury ziet Irene als een belangrijke maker die jongeren een stem geeft waar zij niet altijd gehoord worden.

Lees hier het hele aftikel:
https://www.contactzutphen.nl/nieuws/algemeen/357287/theatermaker-irene-kriek-uit-zutphen-een-van-de-drie-genomineer


16-06-2021 Alle voorstellingen You always hurt the one you love uitverkocht!
Wegens succes hebben we vandaag een extra voorstelling bij kunnen boeken, op 27 juni om 13:00. We hebben de lezers van onze nieuwsbrief en de ouders van de spelers op de hoogte gesteld en binnen no-time zat ook deze zaal vol.
Dank voor het enthausiasme!
Meldt je aan voor onze nieuwsbrief, want er komt nog een klein cadeautje aan als we uitgespeeld zijn….

%d bloggers like this: